La revista

Qui som?

Aquesta revista que tens en aquesta web, al llarg de més de 40 anys, ha sigut la veu i el testimoni ocular de la història del moviment LGTBI a Catalunya i, també, a l’Estat Espanyol. Des de la seva primera aparició, com a Full Informatiu del FAGC (juny del 1979), fins a hores d’ara, l’Infogai forma part de les poques revistes deganes en català, compromeses i d’esquerres, que han sabut reflectir els anhels, les problemàtiques i les necessitats de la nostra plural i heterogènia comunitat.

Com deia abans, la història de la revista ha anat vinculada a la història del moviment LGTBI català, doncs ha sigut la veu d’expressió i de difusió de moltes campanyes i manifestos de lluita contra la tirania heteropatriarcal, i, alhora, d’engrescaments de propostes vers l’eradicació de l’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia en la nostra societat. A més a més, el nostre compromís d’esquerres i empenta crítica envers a una societat lliure, equitativa i solidària, ens ha portat, molts cops, a l’assumpció d’altres lluites i fòbies relacionades amb el feminisme, la misogínia, les migracions, les minories ètniques, les treballadores sexuals, l’especulació urbanística, etc.

A més a més, des de les nostres planes, per una banda, s’han anat succeint autèntics debats i estudis sobre la bisexualitat, la pansexualitat i les persones trans*. I, per altra banda, s’han anat explorant les diferents feminitats i masculinitats no normatives, aconseguint traspassar les fronteres del gènere, el simplisme biològic dels sexes i la càrrega de la traïció cultural. Tampoc, ens hem d’oblidar pas dels enriquidors intercanvis d’idees d’altres lluites, provinents dels moviments antisistema, avortistes, okupes, antidesnonament, pro-apostasia, etc. 

No obstant, no tot ha sigut lluita i reivindicació política, perquè també  hem desobeït des de la rialla més agosarada i “ploma” inconformista, hem qüestionat el binomi del sexes i del gènere, gràcies als relats eròtics i la provocació pornogràfica, i ens hem distret força amb les històries de vida o amb els marigrames. En general, parlar de l’Infogai és fer referència a innumerables articles de recerca o d’opinió, crítiques d’art, reflexions polítiques i socials, denúncies publicades, actes culturals, xerrades, assemblees, i, si més no, experiències viscudes. Entre aquestes vivències, s’ha prestat molta atenció a la cultura i les teories queers, a través d’articles dedicats al gènere, la identitat sexual i la construcció social.

Pel que fa al format, s’ha de fer ressò que l’Infogai va nàixer com un full informatiu de lluita marica radical, comptant només amb 4 planes al principi. Més tard, va passar com a butlletí l’any 1982, fins a arribar a assolir l’entitat de revista cap a l’estiu del 1991. Des d’aquest darrer format, també cal destacar el moment en què es va decidir d’imprimir tota la revista a color, cap la primavera de l’any 1999. I ara, gràcies al grupo Belive podem comptar amb la versió digital.

Finalment, l’Infogai ha esdevingut com a referent informatiu i divulgatiu del moviment LGBTI català, perquè han sigut més de 40 anys plens d’activisme, cultura, il·lusió i  moviment. En definitiva, una revista que ha apostat i apostarà per la llibertat d’estimar com volem i per la diferència entre cada ésser humà. Gràcies a totes les persones que han volgut i volen treballar per tirar endavant la revista, amb força i il·lusió. Dipòsit legal: B-25886/81

Fes un donatiu

Organigrama

Entitat editora: Associació 17 de Maig – G66409319

Fundadors: Cabré, Enric; Cáceres, Pablo; Ferré, Sergio; Martínez, Benjamín; Núñez, Hugo; Planes, Javier; Rueda, Jose Cristóbal; Ruíz, Oscar; San Rafael, Alejandro

Junta Directiva

President: San Rafael, Alejandro

Secretari: Cabré, Enric

Tresorer: Núñez, Hugo

Transparència

IngresosDespeses
Infogai 1941.160,00€1.396,99€
Infogai 1951.387,50€1.231,99€
Infogai 1961.080,00€1.286,99€
Infogai 1972.120,00€1.508,12€
Infogai 1982.220,00€1.313,12€
Transparència de la revista INFOGAI

Col·laboradors

Abreu Toyens, Jorge; Aguilar, Andy; Alderete, Marcelo; Alpe Conceptes; Añó, Núria; Araneda, Rodrigo; Bimbi, Bruno; Blázquez, Josep; Borreguero, Ángel; Cabañas, Alan; Cáceres, Pablo; Cambrollé, Mar; Canet, Vicent; Caparrós, Toni; Carrasco, Lázaro; Carrer, Cristian; Charamsa, Krzysztof; Cuadrado, Jose; Cuadreny, Thaïs; De la Rosa, Ricardo; Du Arte, Oliver; Ecoller Assassin; Enguix, Begonya; Erre, David; Eres, José Benito; Estapé, Leopold; Farina, Andrea; Farrès, M. Dolors; Franc, Isabel; Gabarró, Daniel; Garcia, Antoni; González, Felip; Herrero, Margarita; Juanhuix, Judith; Konkle, Karin; Longares, Elena; Longares, Lara; López, Joana; Lorente, Gemma; M. Salas, Mimi; Martí Delclot; Martín, Alberto; Martínez, Ramón; Mata, Mireia; Mateo, David; Merino, Federico; Na Pai; Navarro, Alberto; Niranjan, Xavier; Olof, Angie; Opisso, Isàvena; Orteu, Josep; Parellada, Pablo; Pereira, Gerónimo; Pérez, Guillem; Pérez, Laura; Pinós, Jordi; Piqué, Jaume; Ribas, Xavier; Roca, Josep; Rodríguez, Eugeni; Roqueta, Joaquim; Rubiño, Rogelio; Ruíz, Óscar; San Rafael, Alejandro; Sancho, Eric; Santamaría, Sergio; Sarhan, Óscar; Serra, Gina; Thió, Eduard; Torregrosa, Àngels; Tovar, Bernardo; Trillo, Montse; Vasta, Daniele; Vilà, Enric.

Entitats col·laboradores

ACATHI · Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya · ATC Libertat · Casa Orlandai · Centre Artesà Tradicionàrius · Centre de Cultura Popular La Violeta · elParlante · Encara en Acció, moviment afectiu, sexual i de gènere · EnFemme · FAGC · Federació Comissió Unitària 28 de Juny · Federació d’entitats LGTBI de Catalunya · Fundació Enllaç · Grup d’Amics Gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals (GAG) · Gais Positius · L.O.C.A. Comedy · Observatori Contra l’Homofòbia · Sin Vergüenza · Stop Sida · TalComSom · Violeta

Institucions col·laboradores

Empreses col·laboradores